Carne si fripturi

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco Alentejana)

Carnea se taie cubulete(la marimea scoicilor) si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei, foile de dafin si vinul. Se acopera si se da la frigider pana a doua zi.Scoicile se pun in apa cu sare(din cea pentru muraturi,groasa), iar dupa 10 minute se schimba apa, se pune iar sare si se lasa asa pana le folosim.Intr-o oala se pune uleiul de masline si untura iar cand se incinge se adauga carne

Muschi de porc cu scoici (Carne de porco Alentejana)

Ingrediente

  • 1,200 kg muschi de porc 1 kg scoici(vietnameze) congelate 1 kg cartofi 6 catei de usturoi 2 linguri pasta de ardei 2 frunze de dafin 100 ml vin alb sec 2 linguri untura 3 linguri ulei de masline coriandru proaspat sare piper ulei pentru prajit cartofii

Mod de preparare

  • Carnea se taie cubulete(la marimea scoicilor) si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei, foile de dafin si vinul. Se acopera si se da la frigider pana a doua zi.Scoicile se pun in apa cu sare(din cea pentru muraturi,groasa), iar dupa 10 minute se schimba apa, se pune iar sare si se lasa asa pana le folosim.Intr-o oala se pune uleiul de masline si untura iar cand se incinge se adauga carnea pe care o prajim pana se rumeneste putin. Adaugam si marinata in care a stat carnea si un pahar mic cu apa. Amestecam din cand in cand.Cartofii se taie cubulete de 1 centimetru si se prajesc in ulei incins apoi se scot pe un prosop de hartie si-i dam cu sare.Cand carnea este gata adaugam scoicile(scurse de apa), amestecam si punem capacul, lasand asa 7-8 minute sau pana cand scoicile se deschid. Cele care raman inchise se arunca.Amestecam si cartofii prajiti carnii si scoicilor, presuram coriandru taiat marunt, mai amestecam o data si e gata de servit.

    Scoicile fie proaspete, fie congelate daca se tin in apa cu sare, elimina eventualele urme de nisip prinse in `carapace`.

Share