Mancaruri cu carne

Musaca de vinete

Vinetele se curata, se spala si se taie in fasii subtiri pe lung.

Se presara cu sare si se lasa in stecuratoare 15 minute.

Se clatesc cu apa rece si se usuca cu hartie absorbanta.

Se prajesc in ulei pe ambele parti.

Carnea tocata se caleste cu ceapa intr-o tigaie cu uleiul, se stinge cu vinul si se lasa la fiert.

Se adauga pasta de tomate, vegeta, piperul

Musaca de vinete


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 4 vinete

  • 1 kg carne tocata amestec

  • 3 cepe

  • 3 linguri pasta tomate

  • 3 linguri ulei

  • 100 ml vin alb

  • cascaval ras

  • piper

  • vegeta

  • Sos Bechamel

  • 50g unt

  • 50g faina

  • 400ml lapte

  • sare

Mod de preparare

  • Vinetele se curata, se spala si se taie in fasii subtiri pe lung.

    Se presara cu sare si se lasa in stecuratoare 15 minute.

    Se clatesc cu apa rece si se usuca cu hartie absorbanta.

    Se prajesc in ulei pe ambele parti.

    Carnea tocata se caleste cu ceapa intr-o tigaie cu uleiul, se stinge cu vinul si se lasa la fiert.

    Se adauga pasta de tomate, vegeta, piperul si se lasa la fiert pana scade zeama.

    Intr-o cratita se pune un strat de vinete prajite si se presara cu cascaval ras.

    Se adauga un strat de carne si un alt strat de vinete presarate cu cascaval ras.

    Se mai pune un strat de carne si ultimul strat de vinete.

    Deasupra se toarna un strat de sos bechamel sa acopere toata suprafata.

    Se presara cu cascaval ras din belsug.

    Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 minute pana capata o crusta rumenita frumos.

    Sosul bechamel se face topind untul, adaugand faina si laptele si amestecand bine sa nu faca cocoloase.

    Se sareaza si pipereaza si se fierbe cateva minute pana se leaga.

    Cand este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa cateva minute dupa care se poate taia si servi.

    Se serveste calda dar este buna si rece.

    Pofta Buna!

     

Share