Mancaruri cu carne

Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)

Varza se pune la desarat de seara pana dimineata.

Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor.

Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade zeama lasata si carnea este facuta. Se pune piper, putina sare si mararul.

Orezul

Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 2 verze acre

  • 500g carne tocata amestec

  • 100g orez

  • 3 cepe mari

  • 4-5 felii bacon

  • 4-5 linguri rosii maruntite

  • 4 linguri pasta de tomate

  • 100ml ulei

  • marar

  • piper

  • sare

Mod de preparare

  • Varza se pune la desarat de seara pana dimineata.

    Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor.

    Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade zeama lasata si carnea este facuta. Se pune piper, putina sare si mararul.

    Orezul se fierbe in apa cu  sare, se scurge si se amesteca cu carnea calita.

    Intr-o cratita unsa cu ulei se pun pe fund felii de bacon peste care se pune 1/2 din varza.

    Se niveleaza si se pune carnea peste care punem rosiile tocate.

    Punem si varza ramasa nivelam si turnam pasta de tomate diluata cu apa.

    Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 1 ora.

    Se serveste cu smantana.

    Pofta buna!

     

Share