Diverse

Musaca

Carnea tocata impreuna cu ceapa se pun la calit intr-o tigaie, apoi se lasa sa se raceasca.Se curata cartofii si se taie rondele foarte subtiri (pe razatoarea in V, cine are).Eu fac musacaua cu cartofii cruzi, dar se pot fierbe in coaja si apoi se feliaza.Se aseaza feliile de cartofi intr-un strat in tava peste care se va pune un strat de carne tocata calita si amestecata cu sare, piper macinat,ve

Musaca

Ingrediente

  • 1kg carne tocata de porc sau in amestec porc si vita,piper,patrunjel, marar, busuioc, 6 oua, suc de rosii sau bulion, sare, 6-7 cartofi,1 ceapa potrivita

Mod de preparare

  • Carnea tocata impreuna cu ceapa se pun la calit intr-o tigaie, apoi se lasa sa se raceasca.Se curata cartofii si se taie rondele foarte subtiri (pe razatoarea in V, cine are).Eu fac musacaua cu cartofii cruzi, dar se pot fierbe in coaja si apoi se feliaza.Se aseaza feliile de cartofi intr-un strat in tava peste care se va pune un strat de carne tocata calita si amestecata cu sare, piper macinat,verdeata si 3 oua.Se va alterna un strat de cartofi cu unul de carne tinandu-se cont ca ultimul strat sa fie de cartofi.Se adauga sucul de rosii si se introduce tava in cuptor acoperita cu folie de aluminiu, care va ajuta cartofii de la suprafata sa se fiarba. Dupa ce scade suficient,iar cartofii sunt gata, se bat si celelate 3 oua in care se pune putin patrujel si se pun peste musaca, inlaturandu-se folia.Se mai tine la cuptor cca 10 minute si este gata.Se serveste cu diverse muraturi sau salate.Eu am servit cu gogosar umplut cu varza.

Share