Diverse

Musaca

Se pun la fiert cartofii curatati si taiati cuburi . Cand sunt gata se prepara un pireu. Intr-o tigaie punem un pic de ulei la incins apoi adaugam carnea si o lasam cu capac pana ce isi schimba culoarea amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se pune o lingura de bulion mararu si patrunjelul tocat marunt si un ou, se condimenteaza si se amesteca bine.Vinata se taie rondele si se prajeste.

Musaca

Ingrediente

  • 6-7 cartofi mari 400 gr carne tocata porc si vita 1 legatura patrunjel si una marar 1 ceapa 1 lingura bulion 3 oua sare piper 1 vanata 200 gr smantana

Mod de preparare

  • Se pun la fiert cartofii curatati si taiati cuburi . Cand sunt gata se prepara un pireu. Intr-o tigaie punem un pic de ulei la incins apoi adaugam carnea si o lasam cu capac pana ce isi schimba culoarea amestecand din cand in cand. Se ia de pe foc si se pune o lingura de bulion mararu si patrunjelul tocat marunt si un ou, se condimenteaza si se amesteca bine.Vinata se taie rondele si se prajeste. Intr-o tava de yena se pune un pic de ulei apoi un strat de pireu de cartofi urmat de cel de carne, vanata si iarasi un stat de cartofi.Se da la cuptorul bine incins~ 30 min. Smantana se amesteca cu 2 oua pana ce obtinem o compozitie uniforma, se condimenteaza, Aceata se toarna peste musaca si se mai lasa la cuptor inca ~15 min. (rezultatul final nu a mai ajuns sa fie pozat:))

Share