Muraturi

Muraturi asortate, in otet

Curatam si spalam bine legumele.Feliem rondele gogonelele, morcovul si telina. Ardeiul capia si/sau gogosarii se feliaza, iar hreanul il taiem pe lung (daca este gros), apoi taiem fasiile in batoane de cca 5-6 cm. Varza o dam pe razatoarea mare si o frecam cu o lingura de sare, sa-si lase zeama . Amestecam legumele astfel maruntite ( mai putin hreanul ) si il punem cu grija in borcane spalate si uscate ( eu le usuc in cuptorul cu microunde ) . In fiecare borcan indesam si 3-4 bucati de hrean .Intr-o oala incapatoare fierbem otetul cu apa, sarea si zaharul, in care adaugam boabe de piper si 2-3 foi de dafin. Cand amestecul clocoteste, il turnam fierbinte peste legume, apasand legumele cu o lingura, sa scoatem aerul. In caz contrar, lichidul va scadea destul mult cand legumele se mureaza, acestea maronindu-se la suprafata. Capsam borcanele cat inca sunt fierbinti, acoperim cu prosoape si lasam continutul sa se raceasca, pana a doua zi.Pastram in camara sau beci.In cca. 2-3 saptamani vom avea o salata de muraturi asortate, delicioasa! :X

Cantitatile de legume sunt relative . Puteti combina totul, dupa preferinte, puteti adauga alte ingrediente sau elimina ce nu va place. Mi-au iesit doua borcane de 800 g si 2 de 1.7 kg.

Dupa atatea carnarii de Revelion, am zis sa va aduc ceva acreala, sa nu vi se aplece :)))

Muraturi asortate, in otet

Ingrediente

  • 2 kg. gogonele verzi jumatate de varza alba, potrivit de mare 3-4 ardei capia sau gogosar 3 morcovi mari o telina, 2 bucati de hrean 0,7 litri otet 1,5 litri apa 300 g zahar ( sau atat cat vreti de dulce ) 4 linguri rase cu sare grunjoasa 3-4 foi de dafin, boabe de piper ( rosu, verde, negru)

Mod de preparare

  • Dupa atatea carnarii de Revelion, am zis sa va aduc ceva acreala, sa nu vi se aplece :)))

Share