Arabeasca

Muhammara

Pasta de ardei copt, cu nuca si usturoi, in stil oriental.

Taiem ardeii copti si ii punem in bolul robotului de bucatarie. Adagam uleiul, usturoiul si 30 gr de miez de nuca. Procesam cu functia "Pulse", pana cand obtinem o pasta cu o textura grosiera.. Adaugam frunzele de cimbru proaspat, sosul de rosii, otetul balsamic, fulgii de ardei iute, boiaua afumata, sarea si piperul. Procesam pentru cateva secunde, pana cand toate ingredientele sunt inc

Muhammara


Portii

6

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 5 buc ardei copt

  • 1 catel usturoi

  • 50 gr miez de nuca

  • 1 lingura sos de rosii passata

  • 1 lingura otet balsamic de Modena

  • 0.5 lingura cimbru proaspat

  • dupa gust fulgi de ardei iute

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 0.5 lingura ulei de masline

  • 0.75 lingurita boia dulce afumata

Mod de preparare

  • Taiem ardeii copti si ii punem in bolul robotului de bucatarie. Adagam uleiul, usturoiul si 30 gr de miez de nuca. Procesam cu functia "Pulse", pana cand obtinem o pasta cu o textura grosiera.
  • Adaugam frunzele de cimbru proaspat, sosul de rosii, otetul balsamic, fulgii de ardei iute, boiaua afumata, sarea si piperul. Procesam pentru cateva secunde, pana cand toate ingredientele sunt incorporate.
  • Transferam pasta de ardei in bolul de servire si presaram restul de nuca tocata.

Share