Dulciuri

Muffins cu inima de zmeura

Fetita mea le adora,mai ales cand se ascunde in interior cate ceva placut pentru papilele gustative dar placute si pentru ochi ! :)))

Mai intai se face blatul pentru inimioare.

Se separa albusurile de galbenus.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si uleiul pana devine spuma.

Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga in galbenusuri.

Se amesteca usor sa nu se lase albusurile.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor.

Intr-o craticioara pe aragaz se face un siro

Muffins cu inima de zmeura


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 2 oua

  • 2 linguri zahar

  • 1/2 praf de copt

  • 3 linguri faina

  • 200 gr zmeura+1 lingura zahar

Mod de preparare

  • Mai intai se face blatul pentru inimioare.

    Se separa albusurile de galbenus.

    Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si uleiul pana devine spuma.

    Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga in galbenusuri.

    Se amesteca usor sa nu se lase albusurile.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor.

    Intr-o craticioara pe aragaz se face un sirop din zmeura si zahar.

    Dupa racire se adauga acest sirop in compozitie si se amesteca bine pana la colorare.

    Se toarna compozitia intr-o tava mica tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor pentru coacere.

    Cand sa copt se da la rece,si dupa ce sa racit se fac forme dorite(eu am facut inimioare).

    Preparam compozitia de muffins.

    Se amesteca toate ingredientele pana devine o pasta.

    Se ung formele de muffins cu ulei si se toarna cate putin din compozitie pe fundul lor,apoi se pun formele de inimioare.

    Se toarna peste forme in continuare compozitie(nu trebuie sa fie chiar acoperite pana sus pentru ca ele mai cresc).

    Se dau la cuptor pentru coacere,se face testul cu scobitoarea iar daca sunt rumene sunt gata.

    Pofta buna! 

Share