Dulciuri

Mucenici “rasfatati”

Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.

Maiaua se lasă câteva minute la dospit.Siropul se lasă la rece câteva minute şi, între timp, se cern 500 g de făină. Se f

Mucenici "rasfatati"


Portii

10

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • 600 g făină

  • 50 ml ulei

  • 50 g margarină

  • 100 g zahăr

  • 50 g drojdie

  • 200 ml apă călduţă

  • 1 praf sare

  • coaja rasă de la o lămâie

  • Pentru sirop:

  • 200 g zahăr

  • miere

  • coaja rasă de lămâie

  • 300 ml apă

Mod de preparare

  • Margarina şi uleiul le-am pus într-un ibric să se topească, apoi se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahăr, o parte din apa călduţă şi o lingură de făină.

    Maiaua se lasă câteva minute la dospit.Siropul se lasă la rece câteva minute şi, între timp, se cern 500 g de făină. Se face o gaură la mijloc şi se pun toate ingredientele şi se amestecă până se obţine un aluat, se lasă să crească la căldură. După ce a crescut, se presară făină pe masa şi se întinde cu sucitorul. Se taie fâşii, se răsucesc şi se formează opturi.Se coc in cuptorul incins la o temperatura de 150 c,se ung cu miere şi se ornează cu nucă măcinată.

Share