Deserturi

Mucenici rasfatati

Margarina si uleiul le-am pus intr-un ibric sa se topeasca, apoi se lasa cateva minute sa se raceasca la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahar, o parte din apa calduta si o lingura de faina.Maiaua se lasa cateva minute la dospit.Siropul se lasa la rece cateva minute si, intre timp, se cern 500 g de faina. Se face o gaura la mijloc si se pun toate ingredientele si se ames

Mucenici rasfatati

Ingrediente

  • Pentru aluat 600 g faina 50 ml ulei 50 g margarina 100 g zahar 50 g drojdie 200 ml apa calduta 1 praf sare coaja rasa de la o lamaie Pentru sirop: 200 g zahar miere coaja rasa de lamaie 300 ml apa

Mod de preparare

  • Margarina si uleiul le-am pus intr-un ibric sa se topeasca, apoi se lasa cateva minute sa se raceasca la temperatura camerei.Separat,am pregatit maiaua din drojdie,zahar, o parte din apa calduta si o lingura de faina.Maiaua se lasa cateva minute la dospit.Siropul se lasa la rece cateva minute si, intre timp, se cern 500 g de faina. Se face o gaura la mijloc si se pun toate ingredientele si se amesteca pana se obtine un aluat, se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut, se presara faina pe masa si se intinde cu sucitorul. Se taie fasii, se rasucesc si se formeaza opturi.Se coc in cuptorul incins la o temperatura de 150 c,se ung cu miere si se orneaza cu nuca macinata.

Share