Dulciuri

Mucenici muntenesti

Apa se pune la fiert cu sare. Cand clocoteste se pun pastele Corneti si spiralele. Se lasa sa fiarba pe jumatate dupa care se adauga mucenicii (ei se fierb mai repede in comparatie cu pastele si riscam sa se zobeasca). Dupa 5-10 minute se adauga o maia de faina (2 linguri de faina dizolvata in apa rece, cam 300 ml) si se adauga in oala cu mucenici. Se pune zahar dupa gust, coaja de lamaie rasa,

Mucenici muntenesti


Portii

10

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 200 g paste Corneti

  • 200 g paste spirale

  • 200 g muncenici muntenesti

  • 500 g zahar

  • 2 linguri faina

  • 200 g nuca

  • 20 g scortisoara

  • caja de lamaie rasa

  • esenta de vanilie

  • un plic zahar vanilat

  • 4-5 bobite de anason

Mod de preparare

  • Apa se pune la fiert cu sare. Cand clocoteste se pun pastele Corneti si spiralele. Se lasa sa fiarba pe jumatate dupa care se adauga mucenicii (ei se fierb mai repede in comparatie cu pastele si riscam sa se zobeasca). Dupa 5-10 minute se adauga o maia de faina (2 linguri de faina dizolvata in apa rece, cam 300 ml) si se adauga in oala cu mucenici. Se pune zahar dupa gust, coaja de lamaie rasa, aromele, scortioara. Se lasa sa clocoteasca bine, semn ca faina este fiarta. La fiert, am pus cateva bobite de anason.

    Intr-un castron am pus nuca pisata ( am prajit-o putin inainte) impreuna cu zahar si scortioasa. Acest amestec il pun peste mucenici. 

    Pofta buna!

Share