Aperitive / Garnituri

Mozaic în straturi

1. Se amestecă brânza de vaci cu smântâna până se omogenizează. Se asezonează cu sare şi piper şi se pune compoziţia în două recipiente, în cantităţi egale. O parte din crema de brânză se amestecă cu măslinele feliate, iar cealaltă parte se mixează cu pasta de tomate şi boiaua dulce.. 2. Într-o formă de tort, se aşază un strat de felii de pâine, astfel încât să se ac

Mozaic în straturi


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • Pentru aluat

  • 1 kg brânză de vaci

  • 200 ml smântână

  • sare

  • 140 g măsline

  • 1 lingurita piper

  • 3 linguri pastă de tomate

  • 1 lingurita boia dulce

  • 750 g pâine feliată neagră sau de secară

  • Pentru decor

  • 1 ardei gras roşu

  • boia dulce

  • 5-6 felii caşcaval

  • 200 g cremă de brânză

  • 2 legaturi pătrunjel

  • 2 legaturi mărar

Mod de preparare

  • 1. Se amestecă brânza de vaci cu smântâna până se omogenizează. Se asezonează cu sare şi piper şi se pune compoziţia în două recipiente, în cantităţi egale. O parte din crema de brânză se amestecă cu măslinele feliate, iar cealaltă parte se mixează cu pasta de tomate şi boiaua dulce.
  • 2. Într-o formă de tort, se aşază un strat de felii de pâine, astfel încât să se acopere perfect fundul vasului. Deasupra, se întinde crema de brânză cu măsline. Se aşază un nou strat de felii de pâine, peste care se întinde uniform crema de brânză cu boia. Se acoperă cu un nou strat de pâine şi se dă la frigider timp de o jumătate de oră.
  • 3. Între timp, se amestecă crema de brânză pentru decor cu mărar şi pătrunjel tocate fin. Se taie ardeiul roşu cubuleţe. La sfârşit, se “îmbracă” tortul cu crema de brânză, se netezeşte bine şi se ornează cu ardei roşu şi caşcaval cu boia.

Share