Dulciuri

Moelleux de chocolat

Am facut azi aceste minunatii de ciocolata dupa reteta lui Rux. Vi le recomand deoarece au iesit perfet!! Multumesc rux 🙂

– Procedeul este foarte simplu. Topim ciocolata pe bain marie si o dam deoparte.

– Incalzim cuptorul la 210 grade si ungem formele de silicon cu ulei.

– Untul se tine la temperatura camerei si il mixam cu un robot cca 2 minute apoi adaugam zaharul si mixam spuma, pana se toperste. Incorporam pe rand ouale mixand bine si apoi turnam ciocolata. Adaugam faina si mixam toate pana se

Moelleux de chocolat


Portii

12

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 240 gr ciocolata neagra (70 % cacao)

  • 240 gr unt

  • 175 gr zahar brun

  • 7 oua

  • 100 gr faina

Mod de preparare

  • – Procedeul este foarte simplu. Topim ciocolata pe bain marie si o dam deoparte.

    – Incalzim cuptorul la 210 grade si ungem formele de silicon cu ulei.

    – Untul se tine la temperatura camerei si il mixam cu un robot cca 2 minute apoi adaugam zaharul si mixam spuma, pana se toperste. Incorporam pe rand ouale mixand bine si apoi turnam ciocolata. Adaugam faina si mixam toate pana se omogenizeaza.

    – Turnam in forme cca 3/4 si dam la cuptor pt 8 minute. (daca nu le vreti moi lasati 10 minute, dar nu mai mult). E foarte important sa respecati exat timpul de coacere.

    – Serviti cu inghetata sau cu fructe de padure pudrate cu zahar praf.

Share