Party

Minitarte cu dovleac si krantz de alune

Minitarte cu aroma de toamna.

Se curata dovleacul, se taie in cubulete si se da la cuptor 20 de minute. Dupa ce se coace dovleacul, se amesteca cu mierea, scortisoara si esenta de rom; asa isi va pastra mai bine aromele. Se ung foile de placinta cu unt topit si se asaza in straturi in formele de mini tarte. Se coc la cuptor, pana devin rumene, cam 5-7 minute.. Se maruntesc alunele. Se pune zaharul intr-o tigaie nonaderenta, ia

Minitarte cu dovleac si krantz de alune


Portii

12

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 1 buc dovleac

  • 400 gr foi de placinta

  • 100 gr unt

  • 0.5 cana miere

  • 1 lingurita scortisoara macinata

  • 25 ml esenta de rom

  • 1 cana alune de padure

  • 5 linguri zahar

  • 2 crengute de menta verde

Mod de preparare

  • Se curata dovleacul, se taie in cubulete si se da la cuptor 20 de minute. Dupa ce se coace dovleacul, se amesteca cu mierea, scortisoara si esenta de rom; asa isi va pastra mai bine aromele. Se ung foile de placinta cu unt topit si se asaza in straturi in formele de mini tarte. Se coc la cuptor, pana devin rumene, cam 5-7 minute.
  • Se maruntesc alunele. Se pune zaharul intr-o tigaie nonaderenta, iar cand acesta incepe sa se caramelizeze, se adauga alunele maruntite, se amesteca si se scot pe o hartie de copt unsa. Se lasa la racit, apoi se marunteste krantzul.
  • Umplem minitartele cu dovleac copt, presaram krantz si decoram cu frunze de menta.

Share