Deserturi

Mini trandafiri cu unt

Mi-a placut mult aluatul de la poale-n brau de data trecuta, asa ca acum am pregatit niste trandafirasi cu unt, in forme de mini-tarte cu baza detasabila, folosind aceeasi reteta pentru aluat, cu o mica diferenta: am uitat sa scot unt si pentru aluat din timp, asa ca acum l-am topit.

Se farama drojdia, dizolvand-o in putin lapte caldut cu zahar. Se adauga ouale, restul de lapte (in total 250 ml la aluat), 50 gr de unt topit si usor racorit si sare. Se adauga faina cat cuprinde, amestecand (aproximativ 500 gr la aluat). Se ung mainile cu ulei si se framanta, adaugand ulei putin cate putin, pana cand aluatul devine consistent. Se acopera cu folie si se lasa la crescut, pana isi

Mini trandafiri cu unt


Portii

15

portii


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

60

minute

Ingrediente

  • 25 gr drojdie proaspata

  • 2 buc ou

  • 2 linguri zahar

  • 265 ml lapte

  • 250 gr unt

  • 1 lingurita sare

  • 600 gr faina

  • 60 ml ulei de floarea soarelui

  • 4 linguri zahar pudra vanilat

  • dupa gust stafide

  • dupa gust coaja rasa de lamaie

  • 1 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Se farama drojdia, dizolvand-o in putin lapte caldut cu zahar. Se adauga ouale, restul de lapte (in total 250 ml la aluat), 50 gr de unt topit si usor racorit si sare. Se adauga faina cat cuprinde, amestecand (aproximativ 500 gr la aluat). Se ung mainile cu ulei si se framanta, adaugand ulei putin cate putin, pana cand aluatul devine consistent. Se acopera cu folie si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul (o ora).
  • Pentru umplutura: se amesteca 200 gr de unt moale cu zaharul pudra vanilat de casa.
  • Se imparte aluatul in doua parti, pentru a lucra mai usor. Se presara faina pe masa de lucru. Se intinde primul aluat in foaie potrivita ca grosime. Se taie fasii, se repartizeaza crema de unt, tinand cont sa ramana si pentru al doilea aluat. Se presara stafide si coaja de lamaie, se ruleaza, se taie bucatele de aproximativ 3 cm, se ung cu galbenus de ou batut cu putin lapte si se transfera in forme de mini-tarte cu baza detasabila tapetate cu putina faina. Se asaza intr-o tava in care e bine sa puneti si foaie de copt, pentru ca untul se mai poate scurge in tava, din cauza formelor cu baza detasabila.
  • Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 5 minute, apoi inca 20-25 de minute, la foc mic, sau pana se rumenesc. Dupa ce se scoate tava, se lasa un pic la racorit, apoi se scot cu grija din forme. Se bat usor pe spate ca sa iasa inelul, apoi se desprinde cu grija si baza, ca sa nu rupem cozonaceii.
  • Se pregateste la fel si al doilea aluat. Se obtin 15 mini cozonacei trandafiri cu unt.

Share