Deserturi

Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.

MOD DE PREPARAREMousse: Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasala racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.Gelatina se hidrateaza cu apa 5 min apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se pune peste mousse si se omogenizeaza.Jeleul: Sucul ramas de la mure se pune la fiert sin care se opresc 2 linguri cu care vom dizolva amidonul.Cand sucul incepe sa clocoteasca se adauga amidonul si se amesteca pana se ingroasa.Asamblare:Foaia de napolitana se taie cu forma rotunda si incepem sa montam. Punem foaie de napolitana in forma cu care am taiat, mousse-ul de mure si dam la frigider. In acest moment facem jeleul. Cand este facut se pune peste mousse si se da iarasi la frigider 1-2 hr.

Se poate face si cu alte fructe

Foarte bune

Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.

Ingrediente

  • MOUSSE DE MURE 400 gr mure 4-5 linguri zahar 300 ml frisca lichida 5 gr gelatina Dr.Oetker + 2 linguri apa JELEU DE MURE 200 ml suc de mure 1 lingura amidon Gustin Dr. Oetker Ca si blat folosim foaie de napolitana.

Mod de preparare

  • Foarte bune

Share