Party

Mini tarte cu gem de capsuni si apa de flori de portocal

Un desert rapid, colorat si aromat.

Punem faina cernuta, untul rece taiat in bucatele, zaharul alb si sarea in bolul robotului. Mixam de cateva ori, pana cand ingredientele se combina, avand aspect de pesmet. Cu robotul pornit, adaugam in fir subtire apa rece si galbenusul. Continuam sa mixam pentru inca 2 secunde, pana cand aluatul se leaga. Rasturnam pe o folie alimentara si impachetam aluatul. Lasam la rece pentru 30 de minute..

Mini tarte cu gem de capsuni si apa de flori de portocal


Portii

8

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 300 gr faina

  • 130 gr unt

  • 20 gr zahar alb

  • 1 buc galbenus de ou

  • 2 linguri apa

  • 0.25 lingurita sare

  • 250 gr gem de capsuni

  • 1 lingurita apa de flori de portocal

  • 0.5 lingura fistic crud

  • 0.5 lingura zahar pudra

Mod de preparare

  • Punem faina cernuta, untul rece taiat in bucatele, zaharul alb si sarea in bolul robotului. Mixam de cateva ori, pana cand ingredientele se combina, avand aspect de pesmet. Cu robotul pornit, adaugam in fir subtire apa rece si galbenusul. Continuam sa mixam pentru inca 2 secunde, pana cand aluatul se leaga. Rasturnam pe o folie alimentara si impachetam aluatul. Lasam la rece pentru 30 de minute.
  • Luam jumatate din aluat si il intindem pe masa presarata cu faina, pana la o grosime de 2-3 mm. Decupam cu cutterul 8 discuri. Asezam si intindem discurile in formele de mini tarte.
  • Combinam gemul de capsuni cu apa de flori de portocal si umplem tartele.
  • Intindem aluatul ramas si decupam in forma dorita cu cutter-ul pentru decoratiuni.
  • Asezam decupajele de aluat peste gemul de capsuni.
  • Cocem tartele la 185°C timp de 20-25 de minute, pana cand marginile incep sa se rumeneasca.
  • Scoatem tartele din forma, presaram fistic tocat si le pudram cu zahar.

Share