Deserturi

Mini tarte cu ciocolata

Cum se face crusta:Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus lichidul si am amestecat pana s-a format o coca, nu mai mult.Coca asta nu trebuie amestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (de tarta). Am facut din ea doua suluri lungi si mai subtiri, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat la frigider 1 ora.Dupa o ora am taiat sulul de coca felii nu mai groase de 5 mm (ar iesi prea groasa tarta).Feliile le-am aranjat pe fundul formelor de minitarta si am impins coca cu degetele ca sa nu mai fie spatii libere. Am pus restul de felii de coca si de jur imprejur, apasand usor in adanciturile formei. Am pus apoi tartele la congelator pentru 1/2 de ora.In timpul asta am incalzit cuptorul la 180C. Inainte de a baga tartele in cuptor am intepat fundul cu furculita de cateva ori, apoi am pus o bucata de hartie pergament si le-am umplut cu boabe e fasole. Le-am copt asa 10 minut, apoi am scos boabele si hartia si am mai lasat la cuptor 5 minute. (Daca focul e prea tare si tartele se coloreaza prea mult, da focul putin mai incet)Am scos tartele din cuptor si le-am umplut.In timp ce aluatul e in cuptor, am facut umplutura.Intr-un castron maricel am pus ciocolata si am topit-o la baia de aburi. Am adaugat cutia de mascarpone si cacao si am amestecat pana ce au devenit un amestec omogen. Am dat jos de pe foc.Intr-un castron am batut cu mixerul oua + albusuri + zahar pudra pana ce zaharul s-a topit si totul a devenit o crema pufoasa. Am adaugat mierea, apoi crema de ciocolata, amestecand dupa fiecare. Am adaugat razatura de portocala si restul de mascarpone, am omogenizat si am umplut tartele. Am pus in cuptorul incalzit in prealabil la 150 C, pentru 40 de minute.Cand s-au racit am trecut un cutit ascutit pe marginea fiecarei tarte si le-am scos foarte usor.

La muti ani tuturor cioco- addicted si nu numai.

Mini tarte cu ciocolata

Ingrediente

  • Crusta 500 g faina 000200 g unt rece, taiat bucatele200 g zahar pudra (al meu a fost vanilat)4 galbenusuri ou1 praf de sare4 linguri de lapte rece. esenta de vanilieUmplutura150 g ciocolata neagra (minim 70 % procent cacao), taiata mic3 linguri cacao3 oua+ 2 albusuri200 g zahar pudra1 cutie mascarpone (200 g parca) + inca 2 linguri3 linguri de miere coaja de la o portocala.

Mod de preparare

  • La muti ani tuturor cioco- addicted si nu numai.

Share