Deserturi

Mini Pavlova

Este prima data cand le prepar .Rezultatul:o prajitura crocanta la suprafata,pufoasa si gumata in interior…un deliciu! De-acum stiu ce-am sa fac cu albusurile ramase :)Bezea:Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam otetul si la sfarsit amidonul pe care il inco

Mini Pavlova

Ingrediente

  • Bezea: 5 albusuri 200 g zahar 2 linguri rase de amidon o lingura de otet un praf de sare Decor: 300 ml frisca lichida 50 g ciocolata cu lapte fructe tropicale din compot kiwi

Mod de preparare

  • Este prima data cand le prepar .Rezultatul:o prajitura crocanta la suprafata,pufoasa si gumata in interior…un deliciu! De-acum stiu ce-am sa fac cu albusurile ramase :)Bezea:Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam otetul si la sfarsit amidonul pe care il incorporam usor cu o spatula. Tapetam o tava cu hartie de copt.Punem spuma de albus intr-o seringa de patiserie si formam cercuri cat mai egale. Lasam distanta intre ele pentru ca mai cresc la copt.Introducem tava in cuptorul preincazit la foc foarte mic,pentru cca o ora si un sfert.Eu le-am lasat sa se raceasca in cuptor jumatate de ora,apoi le-am scos si le-am asezat pe platou.Decor:Amestecam ciocolata rupta bucatele cu 3 linguri de frisca si o punem pe foc pana se topeste( fara sa fiarba) Dupa ce se raceste o amestecam cu restul de frisca batuta. Ornam fiecare bezea cu frisca si fructe

Share