Deserturi

Mini brioșe cu lămaie

Pornim cuptorul la 180 C. si pregatim aproximativ 25 mini forme de briose din hartie ori silicon.Amestecam intr-un bol untul moale cu zaharul pina devine pufos si se deschide la culoare, adaugam ouale, zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Mixam aprox 2 min. pana avem o compozitie soft.Cu ajutorul unei lingurite umplem formele 3/4 si le dam la cuptor pt aprox 15

Mini brioșe cu lămaie

Ingrediente

  • 125 gr faina,o lingurita praf de copt, 125 gr zahar, 125 gr unt moale, 2 oua, o lingurita zeama de lamaie si o lingurita coaja rasa de lamaiepentru decor: 100 gr unt moale, 200 gr zahar pudra, 2 linguri lapte cald, o lingurita esenta lamaie, fondant sau orice ornament va place

Mod de preparare

  • Pornim cuptorul la 180 C. si pregatim aproximativ 25 mini forme de briose din hartie ori silicon.Amestecam intr-un bol untul moale cu zaharul pina devine pufos si se deschide la culoare, adaugam ouale, zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Mixam aprox 2 min. pana avem o compozitie soft.Cu ajutorul unei lingurite umplem formele 3/4 si le dam la cuptor pt aprox 15-20 min pina devin aurii si sunt ferme la atingere. Le lasam la racit.Facem crema de unt dupa cum urmeaza: frecam untul cu zaharul pudra si esenta plus laptele cald pina se topeste zaharul.Intindem pe fiecare briosa cu ajutorul unui cutit crema de unt si apoi le ornam cu fondant ca in imagine. Puteti folosi orice decor..dupa imaginatia fiecaruia….Fondantul se intinde pe un blat presarat cu zahar pudra o foaie de aprox 3mm si cu ajutorul unei forme circulare se taie cerculete la marimea brioselor. Daca aveti forme speciale puteti face orice fel de decoratiuni va trece prin cap flori,fluturasi,stelute,inimioare…etc..Aceste minunate briose sunt foarte usor de facut si numai bune pentru o petrecere de copii….sunt usoare..nu foarte dulci si fff atragatoare ..Spor la prajiturit.. 🙂

Share