Sezon

Minestrone

Indiferent ce zarzavaturi sau legume puneti, procedeul este acesta:In oala mare se pune uleiul de masline, la foc potrivit. Cand este cald se pun la calit ceapa,morcovul, telina taiate cubulete fine si usturoiul zdrobit. Se amesteca din cand in cand pentru cateva minute. Apoi se adauga varza taiata mic si cam 1.5 l. apa. Se lasa sa fiarba la foc mediu si dupa ce a clocotit cateva minute se adauga si cartofii cubulete. Incepem sa asezonam cu ierburile aromatice si sare pe gustate. Important este ardeiasul maruntit- cativa fulgi sunt suficienti pt. a da un pic de iuteala.Se lasa la fiert cam 20 min. la foc domol. Daca doriti acesta este momentul pt a pune si rosiile tocate si/sau pastele si/sau orezul. Se mai lasa la fiert cel putin 10-12 minute in cazul in care s-au adaugat paste/orez.Servim fierbinte eventual cu o picatura de ulei bun de masline si cu niste bruschete crocante alaturi.

se poate experimenta si cu-ardei gras, fasole galbena, dovlecei,porumb boabe…dupa gust!!!

Este o supa consistenta si hranitoare care poate contine orice leguma/zarzavat, dupa bunul plac al fiecarei gospodine si dupa continutul frigiderului…Reteta mea este de post dar se poate face si in versiune de dulce cu carnita sau pe baza de supa de carne in loc de apa .Se poate face si cu adaos de paste mici sau orez.Eu de fiecare data o asezonez altfel si de aceea nu ma plictisesc sa o fac s

Minestrone

Ingrediente

  • 1 ceapa tocata solzisori2 morcovi1/2 capatana telina din cele grasutze, olandeze1 conserva cu fasole boabe scurse si spalate2 cartofi1/2 varza2-3 catei usturoimirodenii: coriandru, rozmarin, ardeias iute uscat pisat,tarhon maruntitsare3-4 linguri ulei maslineoptional 2 rosii decojite proaspete sau din conservaoptional paste micute sau cus-cus sau orez-cam 2 pumni

Mod de preparare

  • Este o supa consistenta si hranitoare care poate contine orice leguma/zarzavat, dupa bunul plac al fiecarei gospodine si dupa continutul frigiderului…Reteta mea este de post dar se poate face si in versiune de dulce cu carnita sau pe baza de supa de carne in loc de apa .Se poate face si cu adaos de paste mici sau orez.Eu de fiecare data o asezonez altfel si de aceea nu ma plictisesc sa o fac sau sa o pap, mai cu seama ca nu are multe calorii…

Share