Deserturi

Minciunele, Scovergi sau Csoroge

Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare.Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut.Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus.Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. (Daca considerati ca mai e nevoie de faina mai adaugati).Lasam apoi aluatul sa stea 20-30 min la temperatura camerei.Impartim aluatul in doua si pe rand intindem doua foi pe masa tapetata cu faina.Taiem aluatul in fasii de aprox 5-6 cm pe care le portionam apoi si le facem cate o gaura in mijloc si le rasucim. (vezi poza).Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.Pudram cu zahar pudra si mancam cu pofta 🙂

Oricum le-am zice sunt la fel de bune :). Reteta o am de la mama mea, doar ca ea face mereu cantitati industriale si eu am facut doar jumatate din cat mi-a zis ea.

Minciunele, Scovergi sau Csoroge

Ingrediente

  • 450-500 gr faina 140 gr margarina 1/2 cana lapte 1 ou 5 linguri zahar 1 plic drojdie uscata coaja rasa de la o portocala mica coaja rasa de la 1/2 lamaie un varf de cutit sare ulei pentru prajit zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

  • Oricum le-am zice sunt la fel de bune :). Reteta o am de la mama mea, doar ca ea face mereu cantitati industriale si eu am facut doar jumatate din cat mi-a zis ea.

Share