Peste & Fructe de mare

Mici picanti de peste

In robotul de bucatarie se pun feliile de peste dupa ce-au fost in apa cu sare de bucatarie si lamaie-si le-am scurs de apa.Se adauga la peste,ceapa usturuoiul,mirodeniile si pesmetul si in pulsuri se amesteca totul.Se adauga uleiul sarea si piper la nevoie si se amesteca inca putin in pulsuri.Se transfera compozitia de peste in alt vas si se da la rece ptr o ora.Dupa o ora se pregateste un platou

Mici picanti de peste

Ingrediente

  • 500 gr de peste alb-cod,pangasius-fara oase-macinat sau tocat marunt1ceapa taiata cubulete mici2catei de usturoi1/2pahar frunze de patrunjel1/2pahar frunze de menta1/2ardei iute crudsare,pipercoaja rasa de la 1/2 de lamaie1-2linguri ulei de masline2linguri de pesmetputin cuminptr servirefelii de lamaieiaurt de caprasos de tahini-mai consistent

Mod de preparare

  • In robotul de bucatarie se pun feliile de peste dupa ce-au fost in apa cu sare de bucatarie si lamaie-si le-am scurs de apa.Se adauga la peste,ceapa usturuoiul,mirodeniile si pesmetul si in pulsuri se amesteca totul.Se adauga uleiul sarea si piper la nevoie si se amesteca inca putin in pulsuri.Se transfera compozitia de peste in alt vas si se da la rece ptr o ora.Dupa o ora se pregateste un platou si cu mainile putin umede facem mici potriviti din compozitia de peste.Incalzim o tigaie antiadirenta bine si ungem cu putin ulei si prajim micii usor sa se rumeneasca dar sa nu se usuce.Sint foarte gustosi si merg bine cu sos de tahini pregatit proaspat sau cu iaurt gros.Se pot servi cu garnitura de cartofi,orez sau salata verde.Se pot frige si la gratar.Foarte gustosi,merita incercati.

Share