Peste & Fructe de mare

Merluciu cu roșii și măsline

Se spală bine peștele. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Se așează într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și se stropește cu zeama de la jumătate de lămâie, ulei de măsline și vin. Se presară ierburile uscate, se adaugă usturoiul tocat, măslinele și roșiile tocate din conservă. Mai adăugăm 200 ml apă și

Merluciu cu roșii și măsline


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 4 trunchiuri merluciu,

  • 1 linguriță oregano uscat,

  • 1 linguriță busuioc uscat,

  • 1 linguriță cimbru uscat,

  • 1/2 lămâie,

  • 2 linguri ulei de măsline,

  • 2 căței de usturoi,

  • 100 ml vin alb,

  • 50 g măsline kalamata în ulei,

  • 1 conservă roșii tocate,

  • sare, piper.

Mod de preparare

  • Se spală bine peștele. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Se așează într-un vas termorezistent, se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și se stropește cu zeama de la jumătate de lămâie, ulei de măsline și vin. Se presară ierburile uscate, se adaugă usturoiul tocat, măslinele și roșiile tocate din conservă. Mai adăugăm 200 ml apă și dăm la cuptor pentru 45-50 minute. Se servește ca atare sau cu garnitură de cartofi. Cartofii au fost fierți cu tot cu coajă (spălați foarte bine înainte), apoi tăiați rondele și prajiți în foarte puțin ulei de măsline până se rumenesc bine. Se condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat și ierburi uscate.  

    Poftă bună!

Share