Deserturi

Mere umplute

Se cojesc merele si se scoate mijlocul dar marul trebuie sa fie intreg. Se pun merele in sucul de lamaie ca sa nu se inegreasca. Se pune o pruna in gaura fiecarui mar se intorc si se pun intr-un pirex, se adauga caise in partea opusa a gaurii si se mai pun si fructe linga ele. Merele trebuie sa fie apropiate intre ele sa nu fie mult loc. Se amesteca zaharul cu scortisoara sarea si lichidele si se

Mere umplute

Ingrediente

  • 6 mere verzi acre Granny Smith1/3 pahar suc de lamaie18 prune uscate12 caise uscate (nu este neaparat nevoie se pot pune si alte fructe uscate)2-3 linguri zahar1/2 lingurita scortisoara macinataputina sare1pahar de vin rosu demi-sec sau dulce1/2 pahar lichior de cirese (nu este obligatoriu)

Mod de preparare

  • Se cojesc merele si se scoate mijlocul dar marul trebuie sa fie intreg. Se pun merele in sucul de lamaie ca sa nu se inegreasca. Se pune o pruna in gaura fiecarui mar se intorc si se pun intr-un pirex, se adauga caise in partea opusa a gaurii si se mai pun si fructe linga ele. Merele trebuie sa fie apropiate intre ele sa nu fie mult loc. Se amesteca zaharul cu scortisoara sarea si lichidele si se toarna peste mere. Se coc la 180 de grade 30 de minute. Se servesc caldute sau reci cu inghetata de vanilie sau putina frisca. Este usor si foarte gustos.

Share