Diverse

Mere in budinca de orez

Un deliciu,in special pentru copii!

Se fierbe orezul in apa cu putina sare apoi se scurge si se clateste sub cateva jeturi de apa rece.. Albusurile celor 2 oua se bat spuma tare cu zaharul si cu lingurita de coaja de lamaie. Merele se curata de coaja apoi se scoate mijlocul cu samburi, se scobeste, fara a ajunge in partea de jos a marului si peretii merelor sa ramana cam de 1 cm grosime.. Orezul spalat si scurs bine de apa se ameste

Mere in budinca de orez


Portii

4

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 100 gr orez

  • 2 buc ou

  • 75 gr zahar

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

  • 5 linguri dulceata de Kismis

  • 2 buc miez de nuca

  • 10 gr unt

  • 1 buc rodie

Mod de preparare

  • Se fierbe orezul in apa cu putina sare apoi se scurge si se clateste sub cateva jeturi de apa rece.
  • Albusurile celor 2 oua se bat spuma tare cu zaharul si cu lingurita de coaja de lamaie. Merele se curata de coaja apoi se scoate mijlocul cu samburi, se scobeste, fara a ajunge in partea de jos a marului si peretii merelor sa ramana cam de 1 cm grosime.
  • Orezul spalat si scurs bine de apa se amesteca cu cele 2 galbenusuri si cu bezeaua din albusuri.In scobitura merelor se baga cate 2 lingurite de dulceata si cate un miez de nuca. Se aseaza unul langa altul, in tavita unsa bine cu margarina apoi se toarna pe langa ele amestecul de orez cu bezea, dar fara a acoperi merele. Se presara bobite de rodie, apoi se da la cuptor, aproximativ 20-25 de minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in tavita apoi se portioneaza pentru servit. Se poate servi ornat deasupra cu bobite de rodie sau dulceata.

Share