Deserturi

Mere coapte cu catina si migdale

Merele coapte sunt deserturi cu fructe simple si delicioase. Merele se pot lasa si intregi sau se pot taia in jumatati. Nu se curata de coaja, pentru ca odata puse la cuptor merele incep sa se inmoaie, lasand zeama, iar coaja le tine laolalta. Boabele de catina se amesteca cu miere si esenta de vanilie, si cu cateva fructe congelate. Se pune acest amestec deasupra merelor si se stropeste cu scortisoara. Se pune in tava care urmeaza a fi bagata la cuptor si steluta de anason. Se lasa la cuptorul incins pentru 20 de minute, pana se rumenesc frumos. Cand sunt inca fierbinti, se stropesc cu siropul din tava (cu miere), si se preasara fulgii de migdale. Merele coapte cu catina si fulgi de migdale se servesc caldute.

Merele coapte sunt un desert simplu si rapid, foarte sanatos si gustos, potrivit pentru copii. Reteta de mere coapte pe care ti-o propunem este cu catina, miere si fulgi de migdale, o reteta de mere la cuptor foarte aromata.

Mere coapte cu catina si migdale

Ingrediente

  • 4-5 mere mari 3 linguri fulgi de migdale 3 linguri boabe de catina miere scortisoara esenta de vaniliefructe de padure congelate1 steluta de anason

Mod de preparare

  • Merele coapte sunt un desert simplu si rapid, foarte sanatos si gustos, potrivit pentru copii. Reteta de mere coapte pe care ti-o propunem este cu catina, miere si fulgi de migdale, o reteta de mere la cuptor foarte aromata.

Share