Dulciuri

Mere caramelizate cu alune (de post)

Un desert usor de facut care trebuie papat imediat pentru ca altfel caramelul devine lichid (in contact cu miezul de mar). Altfel…sunt absolut delicioase!

Spalam merele si le taiem in 8 felii egale (fara samburi).

Topim intr-un vas cu diametrul mic cele 200 gr. zahar ca pentru crema de zahar ars.

Tocam alunele, nu foarte fin.

Luam un bat de frigaruie, il infigem in bucata de mar, presaram putina scortisoara, bagam in caramelul fierbinte, apoi dam prin alunele macinate si punem pe o farfurie unsa cu putin ulei.

Proc

Mere caramelizate cu alune (de post)


Portii

3

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 3 mere mari;

  • putina scortisoara;

  • 200 gr. zahar tos;

  • 100 gr, alune (fara sare)

Mod de preparare

  • Spalam merele si le taiem in 8 felii egale (fara samburi).

    Topim intr-un vas cu diametrul mic cele 200 gr. zahar ca pentru crema de zahar ars.

    Tocam alunele, nu foarte fin.

    Luam un bat de frigaruie, il infigem in bucata de mar, presaram putina scortisoara, bagam in caramelul fierbinte, apoi dam prin alunele macinate si punem pe o farfurie unsa cu putin ulei.

    Procedam la fel cu toate bucatile de mar. Le lasam putin sa se raceasca si le mancam.

    Sunt delicioase!

Share