Diverse

Melcisori deliciosi cu legume

Melcisori din aluat pufos, umpluti cu legume.

Se dizolva drojdia in apa calduta, apoi se adauga zaharul si doua linguri de ulei de masline, amestecand energic. Compozitia rezultata se toarna peste faina amestecata cu jumatate de lingurita de sare si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline, ca sa nu prinda crusta, si se lasa la dospit minim o ora.. Se curata si se caleste in doua linguri de ulei de masline prazul, impreun

Melcisori deliciosi cu legume


Portii

5

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 500 gr faina

  • 25 gr drojdie proaspata

  • 300 ml apa

  • 1.5 lingurite sare

  • 6 linguri ulei de masline

  • 1 buc praz

  • 100 gr masline fara samburi

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 250 gr ciuperci

  • 2 catei usturoi

  • 0.5 lingurita piper

  • 2 crengute de patrunjel proaspat

  • 1 lingurita zahar alb

Mod de preparare

  • Se dizolva drojdia in apa calduta, apoi se adauga zaharul si doua linguri de ulei de masline, amestecand energic. Compozitia rezultata se toarna peste faina amestecata cu jumatate de lingurita de sare si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline, ca sa nu prinda crusta, si se lasa la dospit minim o ora.
  • Se curata si se caleste in doua linguri de ulei de masline prazul, impreuna cu ardeiul si ciupercile tocate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga usturoiul maruntit si se mai lasa pe foc, pana se inmoaie putin legumele. Se rastoarna compozitia intr-un bol si se amesteca cu maslinele feliate.
  • Se intinde aluatul in foaie subtire si se imparte in fasii de circa 10 cm lungime. Pe fiecare fasie de aluat se intinde un strat subtire de legume, apoi se ruleaza sub forma unor melcisori. Se pun melcisorii in tava unsa si se dau la cuptor circa 30 de minute sau pana devin aurii. Dupa ce s-au copt, se ung usor cu putin ulei de masline si se presara patrunjel verde.

Share