Dulciuri

Melcisori cu rahat si miere

Am vazut reteta la Gusti Bucataras si mi-a placut din prima.Am tot asteptat sa gasesc garant pentru aluaturi dospite,nici o sansa in Campina,am incercat la Ploiesti,nici acolo,de parca e din aur garantul asta.Asa ca m-am documentat cam ce este garantul si am improvizat,la risc,dar a meritat,mi-au iesit,zic eu….

Topim margarina si o lasam sa se raceasca. 3 galbenusuri le frecam cu 50 g zahar farin si cu 100 g margarina topita si racita.

Separat amestecam faina cu praful de copt si drojdia uscata. Peste galbenusurile frecate adaucam 100 ml lapte, omogenizam si turnam peste faina. Framantam adaugand si restul de lapte. Se formeaza o coca pe care o lasam la dospit 15-20 minute, dupa care intindem

Melcisori cu rahat si miere


Portii

12

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 4 galbenusuri

  • 50 g zahar farin

  • 600 g faina

  • 1 plic drojdie uscata DR.Oetker

  • 1 plic praf de copt DR.Oetker

  • 150 g margarina rama

  • 250 ml lapte

  • cca 200-300 g rahat colorat

  • cca 100 g miere

Mod de preparare

  • Topim margarina si o lasam sa se raceasca. 3 galbenusuri le frecam cu 50 g zahar farin si cu 100 g margarina topita si racita.

    Separat amestecam faina cu praful de copt si drojdia uscata. Peste galbenusurile frecate adaucam 100 ml lapte, omogenizam si turnam peste faina. Framantam adaugand si restul de lapte. Se formeaza o coca pe care o lasam la dospit 15-20 minute, dupa care intindem o foaie, intindem si restul de margarina si impachetam. Apoi intindem foaia si o impartim in 12 fasii lungi de cca 2 degete grosime. Punem rahatul, strangem fasiile, rasucim si formam melcisorul.

    Galbenusul ramas se amesteca cu o lingura de lapte si se ung melcisorii, se dau la cuptorul preincalzit cca 30-35 minute. Se ung cu miere cand sunt scosi din cuptor.

    Sunt deliciosi.

Share