Bucataria italiana

Melanzane parmigiana – Vinete cu parmezan

Vinete delicioase cu parmezan.

Spalati, indepartati coditele si taiati vinetele in rondele de 1 cm grosime. Incingeti o tigaie grill si gatiti-le pana se inmoaie si isi schimba culoarea spre negru.. Tocati marunt ceapa si usturoiul in felii. Intr-o cratita, puneti 3-4 linguri de ulei de masline, adaugati ceapa, usturoiul si oregano uscat. Caliti-le 8 minute, pana ce se inmoaie.. Dupa ce s-au calit, adaugati rosiile din conserva

Melanzane parmigiana – Vinete cu parmezan


Portii

4

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 3 buc vinete

  • 1 buc ceapa

  • 800 gr rosii decojite din conserva

  • 3 catei usturoi

  • 1 legatura busuioc proaspat tocat

  • 150 gr parmezan

  • 300 gr branza Mozzarella

  • 1 lingura oregano uscat

  • 1 praf de sare

  • 1 praf de piper macinat

  • 50 gr pesmet

  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • Spalati, indepartati coditele si taiati vinetele in rondele de 1 cm grosime. Incingeti o tigaie grill si gatiti-le pana se inmoaie si isi schimba culoarea spre negru.
  • Tocati marunt ceapa si usturoiul in felii. Intr-o cratita, puneti 3-4 linguri de ulei de masline, adaugati ceapa, usturoiul si oregano uscat. Caliti-le 8 minute, pana ce se inmoaie.
  • Dupa ce s-au calit, adaugati rosiile din conserva si lasati la foc mic inca 15 minute, pana se ingroasa putin si scade sosul.
  • Cand sosul a scazut si are un gust usor dulceag, condimentati cu sare si cu piper, adaugati si busuiocul proaspat tocat. In acest moment, puteti lua un blender vertical de mana si sa faceti totul piure.
  • Acum urmeaza asamblarea. Luati un vas de ceramica de aproximativ 25×12 cm, puneti in el un strat subtire de sos, un strat de parmezan, bucatele de mozzarella si un strat de vinete. Repetati straturile, pana terminati ingredientele. Terminati cu bucatele de mozzarella. Pe deasupra adaugati pesmetul, pe intreaga suprafata.
  • Puneti vasul in cuptor, la 190°C, timp de jumatate de ora, pana se topeste mozzarella.

Share