Romaneasca

Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei

Ceva mai dietetic, curcan.

Carnea a stat la marinat timp de doua ore. Marinada a fost compusa din: ulei de masline, sare, piper, zeama de la o portocala, o lingurita de miere, boabe de ienibahar sparte(3-4) si doua frunze de busuioc.. In acest timp putem sa ne apucam sa pregatim chiftelutele de dovlecel. Se curata dovlecelul de coaja si se rade pe razatoarea mare dupa aceea se va stoarce bine de lichid si se va da in astept

Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei


Portii

2

portii


Timp preparare

18

minute


Timp gatire

18

minute

Ingrediente

  • 350 gr piept de curcan

  • 75 gr ulei de masline

  • 8 frunze busuioc proaspat

  • 75 ml suc de grapefruit

  • 30 ml suc de portocala

  • 2 frunze busuioc proaspat

  • 80 gr branza

  • 2 crengute de cimbru uscat

  • 30 gr cascaval

  • 100 gr dovlecei

  • 75 gr rosii Cherry

  • 50 gr faina alba

  • 1 buc ou

  • 100 ml ulei de floarea soarelui

  • 2 gr sare

  • 1 gr piper

  • 30 ml ulei de masline

  • 7 gr miere de albine

  • 2 gr ienibahar

  • 70 gr unt

  • 3 buc ardei kapia

Mod de preparare

  • Carnea a stat la marinat timp de doua ore. Marinada a fost compusa din: ulei de masline, sare, piper, zeama de la o portocala, o lingurita de miere, boabe de ienibahar sparte(3-4) si doua frunze de busuioc.
  • In acest timp putem sa ne apucam sa pregatim chiftelutele de dovlecel. Se curata dovlecelul de coaja si se rade pe razatoarea mare dupa aceea se va stoarce bine de lichid si se va da in asteptare, amestecul rezultat se sareaza, pipereaza, se adauga un ou si se amesteca bine, adaugam branza rasa pe razatoarea mica si faina care va lega chiftelutele.
  • Dupa aceea le prajim in ulei incins, chiftelutele vor fi plate, nu rotunde si pentru a fi cat mai simetrice cu ajutorul unui cerc metalic pe care il vom pune in tigaie si adaugam amestecul de chiftelute de dovlecei prin acel cerc, dupa care scoatem cercul si lasam doar dovleceii (chiftelute) sa se prajeasca pe ambele parti, aceasta va fi baza preparatului nostru pe care se va monta medalionul de curcan.
  • Carnea de curcan se scoate din marinada si se taie; medalioane acestea ar trebui sa aibe aceeasi dimensiune cu rondeaua de dovlecel pe cat se poate, ne vom ajuta de acelas cerc, iar daca ultima bucata va avea forma un pic mai mica nu este cu suparare.
  • Carnea o vom sota in foarte putin unt (30gr) intr-o tigaie non aderenta pe ambele parti, dupa care o scoatem si dam la cuptor 15 de minute (aici putem sa adaugam si marinada in care a stat carnea daca doriti, eu am adaugat-o). Dupa expirarea timpului verificam carnea si vom adauga pe fiecare felie de carne cate o felie de cascaval sau branza topita si o ciuperca, iar in palaria ciupercii vom adauga cozi de ciuperci taiate fin si un sfert de catel de ustoroi si putin unt (20gr). Le vom da iarasi la cuptor 10 minute sa se gratineze.
  • Facem un coulis de ardei gras rosu, aceste se coace pe gratar, dupa care se curata de coaja. Se taie in fasii subtiri si se da la blender cu sare, piper si putin ulei de masline.
  • Vom sota cateva ciupercute in 20 de grame de unt si vom adauga ierburi aromate (busuioc si cimbru), iar in alta tigaie vom pune sase rosii cherry si le vom trage la tigaie, va da preparatului nostru un gust minunat si va avea un efect vizual deosebit.
  • Dupa ce s-a gratinat, vom scoate preparatul de la cuptor si se va aranja ca in fotografiile alaturate.

Share