Mancaruri cu carne

Mazare cu costita afumata

Astazi am gatit mazare 🙂 Este una dintre mancarurile preferate ale sotului meu. Sper sa-l surprind :*

Legumele le-am curatat, le-am spalat si le-am tocat cuburi. Cartofii la fel i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat cuburi. Rosia am trecut-o prin apa fiarta ca sa o pot decoji si am taiat-o foarte marunt. Intr-o cratita cu putin ulei incins am pus toate legumele cu sare si putina apa, le-am lasat pana cand ceapa a devenit sticloasa iar celelalte legume s-au inmuiat.  

Am taiat cos

Mazare cu costita afumata


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 g mazare

  • 200 g costita afumata

  • o ceapa

  • un morcov

  • un ardei (eu am combinat mai multe culori, am pus rosu, galben si verde)

  • o rosie

  • 3-4 cartofi

  • ulei

  • sare

Mod de preparare

  • Legumele le-am curatat, le-am spalat si le-am tocat cuburi. Cartofii la fel i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat cuburi. Rosia am trecut-o prin apa fiarta ca sa o pot decoji si am taiat-o foarte marunt. Intr-o cratita cu putin ulei incins am pus toate legumele cu sare si putina apa, le-am lasat pana cand ceapa a devenit sticloasa iar celelalte legume s-au inmuiat.  

    Am taiat costita si am pus-o peste legume impreuna cu rosiile. Apoi cartofii tocati si mazarea,peste toate am adaugat apa fiarta. Sa aveti pofta! 🙂

Share