Dulciuri

Marshmallow fondant

De ziua piticului meu am vrut sa incerc fondantul din bomboane marshmallo. Am sperat sa fie mai
bun decat pasta de zahar si se pare ca nu am sperat degeaba. Mi-am injumatatit munca si asta
este un lucru bun, ca tot stau foarte prost cu timpul :D. Fondantul a fost mai elastic si mai usor de
modelat decat pasta de zahar iar musafirii nu l-au mai lasat in farfurie pe motiv ca e prea dulce.
Pana acum v-am prezentat doar plusurile acestui fondant, dar sa va povestesc si care este minusul
lui, pentru ca eu doar un minus am gasit. Fondantul are o culoare rozalie din cauza bomboanelor.
Eu nu am avut timp sa caut alte bomboane si am folosit cele de la Haribo, care sunt alb cu roz.
Astfel daca aveti nevoie de fondant alb, cu aceste bomboane este mai greu. Eu nu am avut nevoie de fondant alb, asa ca totul a fost perfect.
Dar sa va povestesc cum se “fabrica”.

Punem bomboanele intr-un castron inalt si le stropim cu 4 linguri de apa. Bagam vasul la cuptorul cu microunde timp de 1 minut sau le topim pe bain marine. Ele se vor umfla destul de mult.

Intr-un vas punem margarina taiata bucatele, amidonul si zaharul pudra care neaparat trebuie dat prin sita. Turnam deasupra bomboanele topite. Aveti mare grija ca sunt fierbinti. Incepem sa amestecam

Marshmallow fondant


Portii

1

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 300 g bomboane marshmallow

  • 4 linguri apa

  • 70 g margarina Rama

  • 750 g zahar pudra

  • 100 g amidon

Mod de preparare

  • Punem bomboanele intr-un castron inalt si le stropim cu 4 linguri de apa. Bagam vasul la cuptorul cu microunde timp de 1 minut sau le topim pe bain marine. Ele se vor umfla destul de mult.

    Intr-un vas punem margarina taiata bucatele, amidonul si zaharul pudra care neaparat trebuie dat prin sita. Turnam deasupra bomboanele topite. Aveti mare grija ca sunt fierbinti. Incepem sa amestecam cu o lingura pana incepe sa se omogenizeze apoi vom amesteca cu mana unsa cu ulei.

    Cernem pe masa de lucru 2-3 linguri de zahar pudra si rasturnam fondantul pe masa. Framantam pana cand nu se mai lipeste de mana. Fondantul va absorbi zaharul cernut pe masa.

    Formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o lasam la loc racoros (nu in frigider!). Eu l-am lasat in camara pana a doua zi.

    Inainte sa il utilizam il desfacem din folie si il bagam 20 de secunde in cuptorul cu microunde iar apoi il putem intinde pe masa pe care am cernut putin zahar pudra.

    Pentru tortul lui Dragos am facut o portie de fondant verde si inca o jumatate de portie pentru restul culorilor.
    Am folosit coloranti Wilton. Daca vreti sa colorati fondantul intr-o singura culoare, puteti adauga colorantul cand incepeti sa framantati fondantul cu mana.

    Cam asta e toata povestea fondantului din bomboane marshmallow.

    Reteta am descoperit-o la Anto, si tare ma bucur ca am incercat-o.

Share