Romaneasca

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Mancare de spanac verde, gatita ca la mama acasa!

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca un pic, apoi il scurgem si il trecem sub un jet de apa rece si il lasam la scurs, apoi il tocam cu un cutit, maruntind un pic frunzele oparite. Se curata ceapa si se taie marunt, la fel si ardeiul, se taie in cubulete, si impreuna cu afumatura taiata in bu

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura


Portii

3

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 1 kg spanac proaspat

  • 1 buc ceapa rosie

  • 1 buc ardei rosu

  • 200 gr afumatura

  • 30 ml ulei de masline

  • 1 lingurita pasta de tomate

  • 1 lingura faina

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 1 lingurita mix de condimente

  • 1 legatura marar proaspat

  • dupa gust sare

  • 250 ml apa

Mod de preparare

  • Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca un pic, apoi il scurgem si il trecem sub un jet de apa rece si il lasam la scurs, apoi il tocam cu un cutit, maruntind un pic frunzele oparite. Se curata ceapa si se taie marunt, la fel si ardeiul, se taie in cubulete, si impreuna cu afumatura taiata in bucati potrivite, se calesc intr-un strop de ulei de masline, pana se inmoaie ceapa si ardeiul, iar carnea este usor rumenita. Se adauga spanacul oparit si maruntit, se sareaza dupa gust, se condimenteaza, se adauga si legumele deshidratate, se adauga o cana de apa rece, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 20-25 de minute, acoperind tigaia cu un capac.
  • Se adauga lingurita de pasta de tomate si lingura de faina, se amesteca bine si se mai adauga un pic de apa, daca mai este nevoie. Se lasa sa clocoteasca la foc mic, amestecand continuu cu lingura, pana ce mancarea devine legata si cremoasa. Se da de pe foc si adaugam mararul verde tocat fin.

Share