Mancaruri de post

Mancarica de fasole

E o mancare de post intr-adevar, dar mie imi place foarte mult si in tot restul anului, dar mai ales iarna, cand e frig afara; si bineinteles ca merge niste muraturi langa, sau chiar o ceapa rosie crapata in patru!!!!!!
Stiu ca e o mancare banala si care toata lumea stie sa o prepare, dar ptr ca am pregatit-o azi, si mi-a iesit asa gustoasa, m-am gandit sa o postez!

Las fasolea toata noaptea intr-o oala cu apa, a doua zi scurg apa si o fierb 30 min in oala sub presiune ( depinde de fasole, eu uneori o las chiar mai putin, 20 min). Intre timp, calesc ceapa in ulei, adaug bulionul de rosii, las sa fiarba cam 5 minute apoi adaug fasolea, morcovul taiat rondele, telina si cimbru, amestec si o iau de pe foc. Vars continutul intr-o tava pirex sau de lut, acopar

Mancarica de fasole


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500 gr fasole alba medie

  • 1 ceapa tocata marunt

  • 1 morcov

  • 2-3 tulpini de telina impreuna cu frunzele

  • 200 gr bulion de rosii (sau pasta de rosii)

  • putin cimbru uscat

  • sare, piper

  • 100 ml ulei masline

Mod de preparare

  • Las fasolea toata noaptea intr-o oala cu apa, a doua zi scurg apa si o fierb 30 min in oala sub presiune ( depinde de fasole, eu uneori o las chiar mai putin, 20 min). Intre timp, calesc ceapa in ulei, adaug bulionul de rosii, las sa fiarba cam 5 minute apoi adaug fasolea, morcovul taiat rondele, telina si cimbru, amestec si o iau de pe foc. Vars continutul intr-o tava pirex sau de lut, acopar cu apa fierbinte si las la cuptor 20 min la 200C. Potrivesc de sare si piper dupa gust.

Share