Mancaruri de post

Mancare de varza dulce (de post)

Aceasta mancarica de varza dulce este foarte potrivita pe perioada posturilor dar si cand vreti ceva rapid si usor de facut si servit! O puteti prepara in tigaie sau in vas la cuptor!

Varza curatata se taie in jumatate, dupa care in sferturi. Se scot cotoarele si incepem sa o taiem fideluta. Intr-un castron punem varza taiata pe care o frecam usor cu putina sare.

Pregatim celelalte ingrediente.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morvovii ii spalam, ii curatam si taiem cubulete.

La fel procedam si cu ardeiul.

Infierbantam tigaia cu 2-3 li

Mancare de varza dulce (de post)


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1 varza de marime potrivita;

  • 3 cepe uscate galbene;

  • 2 morcovi potriviti;

  • 1 ardei gras rosu;

  • 4 rosii bine coapte;

  • cateva boabe de piper;

  • 1 legatura de marar proaspat;

  • 1 ramurica de cimbru;

  • 1 frunza de dafin (optional);

  • cateva pahare cu apa fierbinte;

  • sare;

  • piper;

  • ulei.

Mod de preparare

  • Varza curatata se taie in jumatate, dupa care in sferturi. Se scot cotoarele si incepem sa o taiem fideluta. Intr-un castron punem varza taiata pe care o frecam usor cu putina sare.

    Pregatim celelalte ingrediente.

    Curatam ceapa si o tocam marunt.

    Morvovii ii spalam, ii curatam si taiem cubulete.

    La fel procedam si cu ardeiul.

    Infierbantam tigaia cu 2-3 linguri de ulei dupa care incepem sa adaugam pe rand legumele in ordinea lor de preparare (fierbere). 

    Punem ceapa, o lasam sa se inmoaie usor,  dupa care adaugam morcovul taiat (amestecam, mai lasam cateva minute). Adaugam varza si invartim cu atentie, evitand prinderea legumelor de vas.

    Lasam cateva minute sa se caleasca dupa care incepem sa adaugam apa calda (cateva linguri).

    Cand legumele sunt pe jumatate facute punem ardeiul rosu tocat.

    Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic, invartind de cateva ori si adaugand apa fierbinte ori de cate ori este nevoie (nu foarte multa apa pentru ca si rosiile vor lasa destul lichid).

    Rosiile spalate le oparim, le indepartam pielita si semintele si le tocam cubulete. Le adaugam peste celelalte legume in tigaie si acoperim.  

    In acest timp pregatim condimentele. Spre finalul fierberii adaugam boabele de piper, ramurica de cimbru, frunza de dafin si amestecam. Punem sare dupa gust.

    Punem deasupra si mararul verde tocat si oprim focul.

    Servim ca mancare simpla de post, garnitura sau o putem asocia cu carne pregatita, carnati, smantana, ardei iuti etc.

    Pofta buna!

     

Share