Vegetariana

Mancare de urzici de post

O reteta de post, satioasa si delicioasa.

Se spala bine 1 kg de urzici si se curata de codite, sa ramana numai frunzele.. Punem o oala cu apa la fiert si cand clocoteste apa, adaugam urzicile si le oparim 3-4 minute, pana isi schimba culoarea si se inmoaie.. Le scoatem cu o paleta si le lasam la scurs. Intre timp, tocam 2 cepe si le punem la prajit in 50 ml de ulei.. Vom toca urzicile la blender, pana devin ca o pasta, si le punem la praj

Mancare de urzici de post


Portii

4

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 1 kg urzici

  • 2 buc ceapa

  • 50 ml ulei

  • 2 linguri faina

  • 100 ml apa

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Se spala bine 1 kg de urzici si se curata de codite, sa ramana numai frunzele.
  • Punem o oala cu apa la fiert si cand clocoteste apa, adaugam urzicile si le oparim 3-4 minute, pana isi schimba culoarea si se inmoaie.
  • Le scoatem cu o paleta si le lasam la scurs. Intre timp, tocam 2 cepe si le punem la prajit in 50 ml de ulei.
  • Vom toca urzicile la blender, pana devin ca o pasta, si le punem la prajit peste ceapa calita.
  • Adaugam putina sare si piper. Separat, intr-o cana, punem 2 linguri de faina in 100 ml de apa. Turnam printr-o strecuratoare compozitia obtinuta, peste urzici, si amestecam, pana vedem ca se leaga compozitia.
  • Le mai lasam 5 minute pe foc si le dam deoparte.

Share