Carne si fripturi

Mancare de praz cu masline si carne de porc

Curatam carnea de pielite si apoi o spalam si o taiem cubulete cam cat o nuca. Prazul il curatam de mustati si Frunze,il spalam bine si apoi il taiem rondele si bastonase ( cel mai subtire ) de CCA 4 cm. Punem uleiul la incins si rumenim usor carnita, apoi adaugam prazul, in mai multe reprize ca sa incapable tot in cratita. Saram foarte putin, piperam, punem foile de dafin si vinul, adauga

Mancare de praz cu masline si carne de porc

Ingrediente

  • 2,5 kg praz 7-800 g carne poc proaspata – pulpa am avut EU 400 g masline – kalamata am cumparat ca sunt mai sarate si mai gustoase 3 linguri pasta de tomate 50 ml ulei 2 foi dafin Sare/ piper 200 ml vin alb demidulce 300 ml APA 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

  • Curatam carnea de pielite si apoi o spalam si o taiem cubulete cam cat o nuca. Prazul il curatam de mustati si Frunze,il spalam bine si apoi il taiem rondele si bastonase ( cel mai subtire ) de CCA 4 cm. Punem uleiul la incins si rumenim usor carnita, apoi adaugam prazul, in mai multe reprize ca sa incapable tot in cratita. Saram foarte putin, piperam, punem foile de dafin si vinul, adaugam APA, punem in capac si dam LA cuptor pt cca 15 minute dupa care adaugam si maslinele. Lasam LA cuptor pana mai scade Putin sosul si carnea este patrunsa. Punem pasta de to mate, mai clocotim cateva minute, punem si patrunjel tocat marunt si putem servi..

Share