Porc

Mâncare de măsline cu carne

In mod normal o faceam cu limba daaaaar sotului nu-i place limba, plus ca fierbe un an la ea :D…. asa c-am inlocuit-o cu carnita de porc… merge foarte bine si cu piept de pui :p
Mancarica asta am invatat s-o fac stand pe langa soacra-mea, pe vremea cand nu era soacra mea :p :p

Ceapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa.

Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine inainte.

Lasam la inabusit circa 5 minute, pana incepe sa-si schimbe culoarea spre alb, adaugam apa si punem capacul pe oala.

Totul se petrece la foc mediu.
<

Mâncare de măsline cu carne


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc

  • 300 g masline negre

  • 300 g masline verzi

  • Sare, piper

  • 50 ml vin alb

  • 2 linguri cu pasta de tomate

  • Circa 100 ml apa

  • 3 cepe

  • 1 ardei rosu

  • 4 catei de usturoi

  • O lingura cu ulei de masline

Mod de preparare

  • Ceapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa.

    Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine inainte.

    Lasam la inabusit circa 5 minute, pana incepe sa-si schimbe culoarea spre alb, adaugam apa si punem capacul pe oala.

    Totul se petrece la foc mediu.

    Intre timp oparim bine maslinele verzi, pret de cateva minute, iar apoi le dam printr-un jet de apa rece.

    Maslinele negre le spalam doar in apa rece putin.

    Dupa ce am inabusit carnea, cam 20 de minute, adaugam vinul si punem capacul la loc.

    Mai lasam vreo 15 minute si adaugam pasta de tomate, care o dizolvam inainte cu putin sos din oala.

    Lasam sa fiaba fara capac circa 10 minute iar apoi adaugam maslinele si usturoiul, taiat rondele.

    Lasam sa fiarba, la foc mic, cu capacul pus pe oala.

    Se mai lasa aproximativ 15 minute, pana cand carnita fierbe bine, iar la final se pune sare si piper.

    Noi am servit-o alaturi de o mamaliguta calda. 

    Pofta buna!

Share