Mancaruri de post

Mancare de fasole pastai cu rosii

Imi place fasolea pastai tare mult si in orice combinatie. Fie ca este preparata sub forma de mancare sau preparata cu usturoi, cu maioneza; este o bunatate. O mancare simpla, rapida si gustoasa.

Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu putina sare. Spalam bine fasolea, rupem coditele si o curatam de ate. Rupem fiecare pastaie de fasole pe jumatate. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam fasolea si lasam circa 10 minute.. Separat spalam rosiile si le punem intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata mai usor de pielite. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Taiem ceapa si morcovul cu

Mancare de fasole pastai cu rosii


Portii

8

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 1 kg fasole pastai

  • 3 buc rosie

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ceapa

  • 2 linguri pasta de tomate

  • 1 lingura faina

  • 1 legatura verdeata

  • 3 linguri ulei

  • dupa gust sare

Mod de preparare

  • Intr-o oala mai mare punem apa la fiert cu putina sare. Spalam bine fasolea, rupem coditele si o curatam de ate. Rupem fiecare pastaie de fasole pe jumatate. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam fasolea si lasam circa 10 minute.
  • Separat spalam rosiile si le punem intr-un vas cu apa clocotita, pentru a le curata mai usor de pielite. Morcovul si ceapa se curata si se spala. Taiem ceapa si morcovul cubulete, rosiile curatate de pielita le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Punem uleiul intr-un vas incapator, apoi adaugam ceapa si morcovul si lasam pana cand ceapa devine sticloasa.
  • Adaugam apoi rosiile si lasam sa dea in cateva clocote.
  • Adaugam fasolea pastai, un praf de sare si lasam la inabusit circa 5 minute.
  • Dupa acest interval, adaugam apa cat sa acopere pastaile si dam la cuptor la foc potrivit circa 30 de minute sau pana cand pastaile sunt fierte.
  • Dupa cele 30 de minute, scoatem o cana cu zeama in care au fiet pastaile si lasam putin sa se raceasca, altfel riscam ca amestecul de faina sa iasa cu cocoloase. Adaugam faina, omogenizam bine si turnam amestecul peste pastai. Tot acum adaugam si pasta de tomate si sare, daca mai este cazul. Dam apoi vasul la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Gustam pentru a vedea daca pastaile sunt bine fierte. Daca sunt fierte, adaugam verdeata tocata marunt si oprim focul. Daca pastaile nu sunt fierte, mai lasam circa 15 minute.

Share