Pui

Mancare de arpacas cu pui

Pentru astazi am pregatit o mancarica de arpacas,mie tare imi place gustul lui,si daca il mai acompaniezi si cu legumele potrivite,chiar iese o mancare senzationala.

Pulpele le-am spalat bine si le-am pus la fiert in 1 lde apa si le-am lasat la foc mic,luand spuma din cand in cand pentru ca supa sa iasa limpede.

Odata supa gata am tocat ceapa si usturoiul marunt,tulpinile de apio la fel,le-am pus intr-o cratita cu putin ulei si le-am lasat sa se caleasca usor,am adaugat apoi morcovul dat pe razatoarea mare,condimentele si la urma arpacasul,pe care l

Mancare de arpacas cu pui


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Am folosit:

  • 5 ciocanele de pui

  • 1 morcov

  • 250 gr arpacas

  • 2 tulpini telina apio

  • 2 cepe

  • 2 catei de usturoi

  • 1 cana de vin rose de tara

  • chimen macinat,turmenic,

  • harissa

  • sare roz de Himalaya

  • 1 l supa de pui

Mod de preparare

  • Pulpele le-am spalat bine si le-am pus la fiert in 1 lde apa si le-am lasat la foc mic,luand spuma din cand in cand pentru ca supa sa iasa limpede.

    Odata supa gata am tocat ceapa si usturoiul marunt,tulpinile de apio la fel,le-am pus intr-o cratita cu putin ulei si le-am lasat sa se caleasca usor,am adaugat apoi morcovul dat pe razatoarea mare,condimentele si la urma arpacasul,pe care l-am lasat sa se caleasca putin cu legumele,apoi am adaugat peste el o cana de vin,am lasat sa se evapore alcoolul,amestecand usor.Dupa ce alcoolul s-a evaporat am tot adaugat cate un polonic de supa si cand se absorbea inca unul si tot asa pana cand arpacasul s-a patruns bine.Eu nu gatesc arpacasul pana se face ca o pasta,asa ca la mine a ramas bobul ferm dar era bine patruns.

    Pulpele din care am facut supa le-am curatat de pe os,intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,apoi fasiile de carne pe care le-am prajit usor,cu putin turmenic si sos de soia.Eu am vrut ca aceste fasii sa fie mai crocante,asa ca le-am prajit mai tare,daca nu va place le faceti la foc mic si le rumeniti doar putin pana prind culoare.

    Pofta mare!

Share