Bucataria chinezeasca

Mancare chinezeasca

Chiar daca obisnuiesc sa manance tot soiul de preparate ciudate, chinezii se pot lauda si cu preparate clasice sau delicatese pe baza de orez, fructe de mare, legume sau cu taitei, care vor impresiona si satisface gusturile oricui. Mancarea aceasta a iesit atat de buna, ca abia astept sa o mai fac. Cred ca gustul aparte l-au dat condimentele asiatice folosite.

Curatam morcovul, il spalam si il stergem, apoi il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il tocam marunt.. Intr-un wok, incingem uleiul si calim in tigaie morcovul si jumatate din ardeiul iute. Amestecam de cateva ori, pana uleiul capata culoarea portocalie, 2-3 minute.. Intr-un bol, amestecam carnea tocata cu restul ardeiului iute tocat si cu cate 2 linguri din cele doua sosuri si asezonam.. Punem

Mancare chinezeasca


Portii

4

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 250 gr carne tocata

  • 200 gr taitei de orez

  • 400 gr legume chinezesti pentru wok din conserva

  • 1 buc morcov

  • 3 buc ceapa verde

  • 1 buc ardei iute rosu

  • 2 linguri ulei

  • 2 linguri sos Teriyaki

  • 2 linguri sos de soia

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Curatam morcovul, il spalam si il stergem, apoi il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il tocam marunt.
  • Intr-un wok, incingem uleiul si calim in tigaie morcovul si jumatate din ardeiul iute. Amestecam de cateva ori, pana uleiul capata culoarea portocalie, 2-3 minute.
  • Intr-un bol, amestecam carnea tocata cu restul ardeiului iute tocat si cu cate 2 linguri din cele doua sosuri si asezonam.
  • Punem in wok, peste morcov, carnea si legumele chinezesti scurse de sos, apoi amestecam, pana se schimba culoarea carnii tocate.
  • Oparim taiteii de orez conform indicatiilor de pe pachet, ii adaugam apoi in wok, impreuna cu ceapa verde tocata si niste marar verde tocat (optional).

Share