Arabeasca

Manakish

Gustare arabeasca ce poate fi savurata la micul dejun.

Se prepara un aluat asemanator unei paini. Apa, sarea, drojdia si faina se amesteca si se lasa la dospit o ora.. Aluatul rezultat se intinde si se asaza intr-o tava tapetata cu gris. Pe aluat se asaza felii de rosie, se unge cu putin ulei de masline si se presara za’atarul.. Se coace la 200°C, timp de 20 de minute.

Manakish


Portii

4

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 200 ml apa calda

  • 300 gr faina

  • varf de cutit sare

  • 5 gr drojdie uscata

  • 10 ml ulei de masline

  • 1 buc rosie

  • dupa gust condiment za'atar

  • dupa gust gris

Mod de preparare

  • Se prepara un aluat asemanator unei paini. Apa, sarea, drojdia si faina se amesteca si se lasa la dospit o ora.
  • Aluatul rezultat se intinde si se asaza intr-o tava tapetata cu gris. Pe aluat se asaza felii de rosie, se unge cu putin ulei de masline si se presara za’atarul.
  • Se coace la 200°C, timp de 20 de minute.

Share