Diverse

Mamaliga cu branza cremoasa si smantana

O mamaliga pe care noi o gatim destul de des in casa, este usor si rapid de pregatit. Aceasta reteta poate fi folosita si ca garnitura, dar si ca atare.

Intr-o cratita, se pun apa, smantana de gatit, untul si sarea.. Dupa ce se topeste untul in intregime, adaugam malaiul, amestecand cu un tel la foc mediu, pana nu se mai lipeste mamaliga de vas.. Putem pune mamaliga in diferite forme unse in prealabil cu putin ulei si apoi rasturnam bucatile de mamaliga pe farfuriile din care va urma sa se serveasca masa.. Se pot pune branza si smantana langa, sau

Mamaliga cu branza cremoasa si smantana


Portii

2

portii


Timp preparare

5

minute


Timp gatire

5

minute

Ingrediente

  • 200 ml apa

  • 200 ml smantana de gatit

  • 100 gr malai

  • dupa gust branza Feta

  • dupa gust smantana grasa

  • 2 gr sare

  • 50 gr unt

Mod de preparare

  • Intr-o cratita, se pun apa, smantana de gatit, untul si sarea.
  • Dupa ce se topeste untul in intregime, adaugam malaiul, amestecand cu un tel la foc mediu, pana nu se mai lipeste mamaliga de vas.
  • Putem pune mamaliga in diferite forme unse in prealabil cu putin ulei si apoi rasturnam bucatile de mamaliga pe farfuriile din care va urma sa se serveasca masa.
  • Se pot pune branza si smantana langa, sau, daca avem imaginatie, ne putem juca putin cu plating-ul. Eu am pus o lingura de smantana in varful mamaligii si apoi am adaugat peste ea cate o biluta din branza feta.

Share