Peste & Fructe de mare

Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume

incercati si-o sa va lingeti pe degete…
Mie-mi place mult pestele asta… are gust a peste si n-are oase multe 😀
aceasta reteta mai merge si invelit in staniol, cum am mai postat eu o reteta….
http://www.bucataras.ro/retete/1992/macrou-invelit-in-staniol.html

Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele,  se spala si se curata bine de firisoaele negre.

Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute.

Zeama de lamaie se

Macrou uns cu sos de mărar şi umplut cu legume


Portii

5

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 5 pesti macrou

  • 2 rosii

  • cateva felii de masline verzi

  • ceapa mare

  • cateva feliute de ardei iute

  • 4-5 fire de marar

  • 2 ciuperci champignon mari

  • 10 catei de usturoi (cate doi pt fiecare peste)

  • 5 linguri cu ulei de masline

  • sare piper

  • zeama de la lamaie

  • 50 ml vin alb sec

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Pestii se decapiteaza, se taie pe burta, se scot matele,  se spala si se curata bine de firisoaele negre.

    Rosiile, ceapa, usturoiul si ciupercile se taie feliute.

    Zeama de lamaie se amesteca cu o lingura cu ulei de masline, sare, piper si mararul tocat marunt (acesta este sosul de marar)

    Pestele spalat se unge bine inauntru cu sosul de marar.

    Dupa aceea se umple cu legumele taiate fidelute, maslinele si cu ardeiul iute. Punem intr-o tava in care sa ne incapa la fix pestii, sa nu ramana prea mult spatiu intre ei.

    Tava o ungem cu uleiul de masline, asezam pestii in ea si dam la foc iute 2-3 minute, in cuptorul preincins.

    Peste pestii incinsi, turnam vinul si apa.

    Lasam la foc mic timp de 30 de min apoi lasam pana la final la foc mediu.

    Se serveste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

    Pofta buna!

     

Share