Salau

Macrou si salau la cuptor

Se spala pestii. Macroul se eviscereaza, si ii taiam capul si coada, apoi il taiem in 2 pe lungime.

Salaul il evisceram , il curatam de solzi cu lama unui cutit si de asemenea il taiem in 2 pe lungime.

Asezam intr-un vas bucatile de peste curatate si spalate bine, condimentam dupa gust, eu am pus sare, piper alb, zeama de lamaie, usturoi pisat, rozmarin, salvie si ghimbir taiat

Macrou si salau la cuptor


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 2 bucati macrou

  • 2 bucati salau

  • sare

  • piper alb

  • zeama de lamaie

  • o bucatica mica ghimbir

  • salvie

  • rozmarin

  • 3 catei de usturoi zdrobiti

  • ulei de masline

Mod de preparare

  • Se spala pestii. Macroul se eviscereaza, si ii taiam capul si coada, apoi il taiem in 2 pe lungime.

    Salaul il evisceram , il curatam de solzi cu lama unui cutit si de asemenea il taiem in 2 pe lungime.

    Asezam intr-un vas bucatile de peste curatate si spalate bine, condimentam dupa gust, eu am pus sare, piper alb, zeama de lamaie, usturoi pisat, rozmarin, salvie si ghimbir taiat bucatele mici. Stropim cu ulei si introducem la cuptor aproximativ 40 de minute, sau in functie de cuptor pana cand este facut.

    Am servit alaturi de garnitura de legume si pilaf cu ciuperci.

Share