Peste & Fructe de mare

Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi

Este deosebit acest fel principal : macroul (daca va place pestele ) este delicos, cartofii taranesti cu ceapa calita si sosul de usturoi cu rosii coapte pe gratar

Se serveste cu doua furculite :))

Macroul

Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora .

Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le batem .

Pregatim o tigati antiaderenta in care punem ulei la incalzit .

Fileurile de macrou le tavalim prin faina si prin ou si le prajim la foc mediu pana se r

Macrou pane cu cartofi taranesti si sos de usturoi


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru Macroul pane:

  • 4 file macrou

  • 2 oua

  • sare

  • piper

  • lamaie

  • faina

  • Pentru cartofii taranesti :

  • 12 cartofi potriviti ca marime

  • 1 ceapa

  • 1 ardei mic

  • 1 rosie

  • ulei

  • sare

  • verdeata

  • Pentru sosul de usturoi:

  • usturoi

  • 2 rosii mai mare

  • ulei masline

  • busuioc

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Macroul

    Decongelam pestele si il punem la marinat cu sare piper si zeama de lamaie , il lasam cel putin o jumate de ora .

    Dupa aceasta intr-o farfurie punem faina , in alta oua pe care le batem .

    Pregatim o tigati antiaderenta in care punem ulei la incalzit .

    Fileurile de macrou le tavalim prin faina si prin ou si le prajim la foc mediu pana se rumenesc.

    Le scoatem si le lasam sa se scurga excesul de ulei .

    Cartofii  taranesti

    Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. II punem la fiert in apa cu sare . Pana se fierb cartofiii intr-o tigaie calim ceapa , ardeiul si punem si rosiile . Asezonam cu sare si piper . Cartofii fierti ii scurgem de apa si peste ei turnam sosul.

    Sosul de usturoi

    Usturoiul (cat doriti sa fie de iute ) se curata si se zdrobeste , il punem intr-un castron si il frecam cu putina sare si ulei de masline. Rosiile trebuie coapte si taiate in cubulete mici sau zdrobite cu furculita .Le adaugam peste usturoi . Mai punem cateva frunze de busuioc tocate si amestecam .

     

     

     

Share