Bucataria italiana

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Un preparat lejer, ideal pentru cina.

Se curata, se spala, se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind servetele de hartie absorbanta. Se condimenteaza macroul cu sare si cu piper. Se introduce in interiorul bucatilor de macrou cate o felie de lamaie si cateva frunzulite de rozmarin.. Se curata cartofii, se spala si se taie in sferturi. Punem cartofii in tava unsa

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin


Portii

2

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 2 buc peste macrou

  • 4 buc cartofi

  • 2 buc lamaie

  • 2 crengute de rozmarin proaspat

  • 1 lingurita sare

  • 0.5 lingurita piper

  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • Se curata, se spala, se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind servetele de hartie absorbanta. Se condimenteaza macroul cu sare si cu piper. Se introduce in interiorul bucatilor de macrou cate o felie de lamaie si cateva frunzulite de rozmarin.
  • Se curata cartofii, se spala si se taie in sferturi. Punem cartofii in tava unsa cu ulei, in care urmeaza sa ii coacem, ii asezonam cu sare, piper si rozmarin maruntit, apoi ii amestecam bine. Asezam bucatile de macrou deasupra cartofilor. Acoperim cu folie de aluminiu tava. Dam la cuptor 30 de minute, dupa care indepartam folia si mai lasam 5 minute, sa se rumeneasca bine.

Share