Jamie Oliver

Macaroane cu branza si conopida

Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu macaroanele 5-6 minute. Se scurg pastrand o parte din apa in care au fiert. Se tranfera intr-un vas pentru cuptor, se zdrobesc usor  si se amesteca cu branza Cheddar rasa, apa in care au fiert, creme fraiche si 2 catei de usturoi pisati. 

Pancetta se prajeste intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devine crocanta. 

Macaroane cu branza si conopida


Portii

6

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 1 conopida cu tot cu frunze, curatata si taiata in 4

  • 4 fasii Pancetta

  • 500 grame macaroane

  • 200 grame branza Cheddar

  • oregano

  • rozmarin

  • busuioc

  • 4 catei de usturoi

  • 4 felii de paine

  • 1 lingura ulei de masline

  • 250 grame Creme fraiche

Mod de preparare

  • Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu macaroanele 5-6 minute. Se scurg pastrand o parte din apa in care au fiert. Se tranfera intr-un vas pentru cuptor, se zdrobesc usor  si se amesteca cu branza Cheddar rasa, apa in care au fiert, creme fraiche si 2 catei de usturoi pisati. 

    Pancetta se prajeste intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devine crocanta. 

    Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc feliile de paine, pancetta, oregano, rozmarin, cimbru, restul de usturoi, sare si piper, iar la final 1 lingura de ulei de masline. 

    Se toarna pesmetul in vasul cu macaroane, acoperind toata suprafata vasului. Se gatesc 10 minute in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius.

Share